Agris.cz - agrární portál

Slavnosti pivovaru v Ostravě nabídnou tři scény i nové pivo

24. 8. 2015 | ČTK

Patnáctý ročník Slavností pivovaru Ostravar nabídne v sobotu v Ostravě tři hudební scény, na nichž se představí celkem 15 kapel. Připraven bude i nový pivní speciál s názvem Ruby, který by se po slavnostech měl dostat i do distribuce. Novinářům to dnes řekli zástupci pivovaru.

Na hlavním pódiu se letos představí Pipes&Pints, Michal Hrůza, Aneta Langerová, David Koller a bosenská Dubioza kolektiv. Další scénu dramaturgicky připravil Richard Krajčo z kapely Kryštof a návštěvníci na ní uvidí například uskupení Slza. Poslední scéna pak bude patřit začínajícím interpretům. Slavnosti v průměru navštěvuje okolo 10.000 lidí a v průměru se na nich vyčepuje asi 30.000 piv.

Letos budou moci lidé ochutnat druh piva Ale, tedy svrchně kvašené pivo. Podle vrchního sládka Romana Richtera je nové pivo uvařeno ze tří druhů sladu moravského ječmene a tří vybraných odrůd chmele. V České republice se tradičně nevyrábí, kořeny má v Irsku. Jde o středně hořké pivo, jehož vůni a chuti dominují ovocné tóny. "Ale jako druh piva není určitě ve velkém preferovaný v České republice, takže i my jsme hledali způsob distribuce, určitě ale nebude masový, je to spíše pivo na ochutnávku," uvedl Richter. Podle něj budou cílovou skupinou hlavně mladší lidé, kteří rádi zkoušejí nové věci.

Součástí slavností bude už i tradiční doprovodný program složený z nejrůznějších pivních soutěží. Chybět nebudou ani exkurze s degustací piva v ležáckém sklepě nebo pivovarská škola. Vstupenky v předprodeji stojí 250 korun, na místě budou o stokorunu dražší. Jednotná cena piva bude na slavnostech 20 korun.


Zdroj: ČTK, 24. 8. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 15:20