Agris.cz - agrární portál

Do tendru na skladování konzerv se znovu nikdo nepřihlásil

25. 8. 2015 | ČTK

Do soutěže Správy státních hmotných rezerv (SSHR) na dodávku 180 tun masových konzerv se nikdo nepřihlásil. Zájemci se mohli přihlásit do dneška, a to i na jednotlivé části tendru. SSHR proto vypíše tendr co nejrychleji znovu. ČTK to sdělil mluvčí správy Jakub Linka. K podobné situaci již letos jednou došlo, když se do tendru přihlásila pouze jedna firma, a správa tak zakázku zrušila. Cena konzerv neměla přesáhnout 20,66 milionu korun.

Konkrétně šlo o 60 tun šunky, která měla stát do 9,73 milionu korun, 60 tun vepřového ve vlastní šťávě za předpokládaných 5,47 milionu korun a 60 tun luncheon meat (mleté kořeněné maso v konzervě).

"Chápu, že někdo může těžce nést, že obchod se státními strategickými zásobami už pro něj není tak výhodný jako v minulosti. Smluvní podmínky u nových tendrů totiž mají za cíl lépe chránit zájmy státu, a to třeba i přísnějšími sankcemi," uvedl pro ČTK předseda správy Pavel Švagr, podle něhož by měly být tendry přístupnější i menším firmám. Jednou z podmínek pro dodavatele byl vlastní nebo pronajatý sklad na českém území. Vedle ceny za dodání měli zájemci informovat i o ceně za ochraňování konzerv na tři roky s opcí na další rok.

Obměnu konzerv měl platit dodavatel bez dalšího fakturování státu. "Pravidelná obměna masových konzerv už je zahrnuta v ceně, takže oproti minulosti nebude docházet k případům, že by Správa prodávala konzervy ze skladu levněji a ty čerstvé zase draze nakupovala," vysvětloval při vypsání tendr Švagr.

Správa v dohledné době vypíše ještě tendr na dodání 200 tun salámu. Cena za dodání, skladování a obměňování potravin, aby zůstaly poživatelné, na tři roky s možností opce na dalších 12 měsíců, by neměla přesáhnout 20,3 milionu korun, informovala dříve ve věstníku veřejných zakázek. Tendr bude podobně jako u zakázky na dodání 1000 tun zmrazeného masa rozdělený na dvě


Zdroj: ČTK, 25. 8. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 09:59