Agris.cz - agrární portál

Výzva pro školy: Lesy ČR věnují žákům 252 tisíc sešitů, objednejte je

25. 8. 2015 | Lesy České republiky, s. p.

Kampaň „Sešity do škol“ odstartovala 21. srpna. Lesy České republiky rozdají základním školám 252 tisíc sešitů. Zástupci škol je mohou objednat na www.sesitydoskol.cz, a to do konce září nebo do rozdělení zásob.

Lesy ČR pořídily sešity za 800 tisíc korun. Školám je věnují zdarma, uhradí i dopravu. „Nevyjde na všechny žáky. Zástupcům školy tedy doporučuji, aby sešity objednali co nejdříve. Hned poté, co vstoupí do webového objednávkového archu, zjistí, o kolik sešitů mohou pro svou školu požádat,“ vysvětlil Radovan Srba, obchodní ředitel podniku Lesy ČR. Osm typů sešitů se liší grafickým provedením obalu a drobnou grafikou spojenou s lesním prostředím – komiksem, básničkou či omalovánkou. Všechny sešity jsou linkované ve formátu A5. „Sešity zdarma doveze dopravce na adresu školy, a to několik dní po objednání,“ dodal ředitel Srba.

Právě sešity jsou jednou z věcí, které školy spojují s podnikem Lesy České republiky, správcem bezmála poloviny lesů v zemi. „Chceme děti seznámit s využitím dřeva jako našeho největšího obnovitelného zdroje. Říkáme tím, že dřevo je jedinečnou surovinou a sešity, kterými denně listují, se vyrábějí právě z něj. Nemusí mít strach, že se spotřebou papíru ničí lesy. V posledních letech jich dokonce přibývá a vytěžené stromy nahrazují nové. I to chceme naší kampaní sdělit,“ dodává generální ředitel podniku Lesy ČR Daniel Szórád.

Mediálním partnerem akce je Český rozhlas – Rádio Junior.

V Hradci Králové 24. srpna 2015

  • Mgr. Eva Jouklová
  • Tisková mluvčí Lesů ČR, s. p.
  • Tel.: 725 257 900
  • E-mail: jouklova@lesycr.cz

Poznámky pro editory:

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,2 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.

Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.


Zdroj: Lesy České republiky, s. p., 25. 8. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 19:38