Agris.cz - agrární portál

V Kraslicích se otevře již desátý pivovar v Karlovarském kraji

26. 8. 2015 | ČTK

V Tisové u Kraslic na Sokolovsku se v pátek otevře pivovar Krušnohor. Při slavnostním otevření budou moci milovníci piva ochutnat tři druhy Krušnohoru, standardně jich potom chce pivovar nabízet sedm. ČTK to řekl majitel pivovaru Vlastislav Kopecký. Se svým pivovarem se zařadí do desítky pivovarů v Karlovarském kraji.

"V pátek se první návštěvníci pivovaru mohou těšit na tři druhy Krušnohoru - světlý dvanáctistupňový ležák, tmavý čtrnáctistupňový ležák a šestnáctistupňové pivo IPA. První várky, které jsme točili v restauraci Švejk na Bublavě, se vařily v Plzni. Při slavnostním otevření už se bude točit pivo ryze kraslické," řekl Kopecký. Otevření pivovaru bylo podle něj dalším krokem, jak pozvednout rodinné podnikání. Kromě "desítky" či "dvanáctky" si v Krušnohoru budou moci návštěvníci objednat například i pšeničné pivo nebo lehké svrchně kvašené pivo ale.

Pivovar Krušnohor je desátým pivovarem v Karlovarském kraji. Do převážně rodinných pivovarů míří milovníci piva často za pivními speciály. Právě dnes například začal sokolovský pivovar Permon vařit nové pivo Horňák 90. Prémiový ležák pivovar připravil k 90. výročí otevření sokolovského hornického domu. Vlastní pivo vaří také například pivovar v Chebu, v Kynšperku nad Ohří, Svatý Florián v Lokti, Hastrman v Hroznětíně nebo Zámecký pivovar v Chyši. Návštěvníci v nich mohou ochutnat desítky různých druhů piv.


Zdroj: ČTK, 26. 8. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 14:08