Agris.cz - agrární portál

Pivovary Lobkowicz mírně zvýšily tržby a přehouply se do zisku 30 milionů korun

28. 8. 2015 | iHNed.cz

* Meziročně o 0,2 procenta na 552,1 milionu korun se zvýšily tržby z prodeje piva skupiny Pivovary Lobkowicz.

* Skupina vykázala čistý zisk 30 milionů korun. Ve stejném období loni byla ve ztrátě 26 milionů korun.

* Pivovar rostl hlavně díky větším prodejům. V červenci a srpnu meziroční nárůst přesáhl i 10 procent.

  • Pivovary Lobkowicz v prvním pololetí letošního roku zvýšily konsolidované tržby meziročně o 0,4 procenta na 580,2 milionu korun. Samotné tržby z prodeje piva meziročně vzrostly o 0,2 procenta na 552,1 milionu korun.

    Skupina vykázala čistý zisk 30 milionů korun, když loni ve stejném období vykázala ztrátu 26 milionů korun. Pivovarům se podařilo posílit prodej na domácím trhu a mírně vzrostla i produkce piva. Společnost to uvedla ve čtvrteční tiskové zprávě.

  • Zisk před úroky, daněmi a odpisy (EBITDA) stoupl o 3,5 procenta na 117,3 milionu korun. Provozní zisk (EBIT) za prvních šest měsíců roku činil 40 milionů korun a v meziročním srovnání se zvýšil o 38,2 procenta.

    "Měsíc červenec zaznamenal absolutní rekord v prodeji piva skupiny v celé její historii a meziroční nárůsty prodejů za letní měsíce (červen až srpen) přesáhly desetiprocentní hranici.

    Na odhad dopadu do konsolidovaných výsledků je zatím brzy, přesto věříme v dosažení vynikajícího výsledku za třetí kvartál," uvedl generální ředitel a předseda představenstva Zdeněk Radil.

    Nárůst v tržbách je podle firmy tvořen zejména růstem prodejů. Na růstu tržeb v pohostinství a restauracích se podílely nejvýznamněji značky Lobkowicz a Klášter, uvedla společnost. Významný nárůst zaznamenaly dvanáctistupňová a čtrnáctistupňová piva a také pivní speciality.

  • Pivovary Lobkowicz patří mezi pět největších pivovarnických společností na českém trhu.

    Do skupiny PLG patří pivovary Černá Hora, Protivín, Uherský Brod, Jihlava, Klášter, Vysoký Chlumec a Rychtář, kde skupina koncem loňského roku navýšila svůj podíl ze 70 na 100 procent.

  • Skupina v červnu oznámila, že většinu v Pivovarech Lobkowicz Group kupuje firma, kterou vlastní generální ředitel skupiny Zdeněk Radil.

    Dosavadní majoritní vlastníci Palace Capital a GO Solar s Radilem podepsali smlouvu o převodu 79,4 procenta v PLG za 1,9 miliardy korun.

    Prodej je ale podmíněn splacením celé kupní ceny do konce srpna.

  • ČTK, jsf

     

  •  


Zdroj: iHNed.cz, 28. 8. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 22:27