Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 2. 9. 2015

3. 9. 2015 | Agris

Problémy s PCB v chovech hospodářských zvířat se stále objevují

V České republice se stále vyskytují stáje, v nichž nebyly odstraněny staré nátěry obsahující karcinogenní polychlorované bifenyly (PCB). Přestože chovatelská veřejnost byla v minulosti opakovaně informována prostřednictvím tiskových zpráv, odborných publikací či formou letáků, Státní veterinární správa (SVS) se dosud stále setkává s případy, kdy farmáři potenciální problém neřeší a staré nátěry neodstraňují.

Návštěvnost Země živitelky opět překonala stotisícovou hranici

Návštěvnost agrosalonu Země živitelka, který dnes končí na výstavišti v Českých Budějovicích, po pěti letech opět překonala stotisícovou hranici. Větší byl také zájem vystavovatelů. Své výrobky a služby jich prezentovalo téměř 600. Sobota, která je tradičně nejnavštěvovanějším dnem, patřila národním dožínkám.

Zemědělský výbor podpořil novelu zákona o významné tržní síle

Sněmovní zemědělský výbor podpořil na dnešním jednání novelu zákona o významné tržní síle. Měl by pomoci proti nekalým praktikám obchodních řetězců. Zákonodárci podpořili i pozměňovací návrh poslance Petra Kudely (KDU-ČSL), kterým přesněji definuje audit kvality zemědělských výrobků a doplňuje to, co budou muset mít odběratelé a dodavatelé ve smlouvě.

Jelínek chce posílit v USA, za oceán vyslal spolumajitele firmy  

Jeden z největších tradičních tuzemských výrobců ovocných pálenek, likérka Rudolf Jelínek, chystá další krok k udržení výnosných amerických trhů. Po sedmnácti letech mění šéfa zastoupení likérky a značky Jelínek na trhu, na který vizovický producent začal vyvážet slivovici a další produkty již v roce 1934 – tedy jen rok poté, co v USA skončila prohibice.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 3. 9. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 17:28