Agris.cz - agrární portál

Hamé chystá modernizaci a zvýšení kapacity svého závodu v SR

9. 9. 2015 | ČTK

Potravinářská firma Hamé plánuje modernizaci a zvýšení výrobní kapacity svého výrobního závodu na východě Slovenska, který ovládla loni. Na tiskové konferenci v Bratislavě to uvedl generální ředitel Hamé Martin Štrupl.

"Potřebujeme tam dodat novou technologii. Jednak jde o zvýšení kapacity a efektivity výroby a jednak pro nové výrobky potřebujeme jiné stroje," řekl Štrupl na dotaz ČTK. Dodal, že modernizaci závodu v Prešově hodlá Hamé rozběhnout v příštím roce, rozhodnutí o výši investice podle něj dosud nepadlo.

Koupi největšího slovenského výrobce majonéz, tatarských omáček a dresinků, společnosti Doma Prešov, ohlásila Hamé loni na podzim. Česká potravinářská skupina tak rozšířila nabídku o výrobky, které ve svém sortimentu neměla.

"Tento závod bereme jako základnu pro další rozvoj celé naší skupiny v tomto regionu," uvedl Štrupl, podle kterého společnost plánuje produkty z továrny v Prešově umísťovat i na trhy dalších zemí, kde je dosud neprodávala.

Slovensko je pro Hamé druhým nejdůležitějším trhem po ČR. Tržby potravinářské firmy na Slovensku za vlastní a dovezené výrobky v prvním letošním pololetí dosáhly 17,57 milionu eur (474 milionů korun). Proti stejnému období minulého roku to po zahrnutí výsledků prešovského závodu představuje nárůst o více než 13 procent.

"Slovenský trh je pro nás zásadní. Má pro nás strategický význam a chceme se na něm dále rozvíjet," uvedl Štrupl.

Skupina Hamé v prvním pololetí meziročně zvýšila tržby o 14 procent na 2,9 miliardy korun. Tomuto vývoji pomohl hlavně nárůst tržeb v ČR, ale i na Slovensku.


Zdroj: ČTK, 9. 9. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 08:45