Agris.cz - agrární portál

Společnost Nutrend loni zvýšila tržby na rekordních 518 mil. Kč

14. 9. 2015 | ČTK

Společnost Nutrend D.S., která patří k předním tuzemským výrobcům potravinových doplňků a sportovní výživy, loni zvýšila tržby o pětinu z 436 milionů korun v roce 2013 na rekordních 518 milionů korun. Čistý zisk firmy vzrostl na 15,3 milionu korun z 4,2 milionu korun v roce 2013. ČTK informaci získala z výroční zprávy společnosti Nutrend D.S.

"Loni jsme upevnili pozici největšího českého výrobce sportovní výživy a doplňků stravy. Podařilo se rozšířit síť odběratelů v zahraničí," komentoval loňské hospodářské výsledky ředitel Nutrend D.S. Richard Zedník. Více než polovinu produkce loni firma prodala v Česku, kde sportovní výživu dodává do obchodních řetězců, fitness center, specializovaných prodejen se zdravou výživou, lékáren či cyklistických prodejen.

Export se na celkových tržbách společnosti Nutrend D.S. v roce 2014 podílel 44 procenty a jeho hodnota se meziročně zvýšila o pětinu. Firma exportovala do zemí Evropské unie, Moldávie, Ruska, Švýcarska, Kuvajtu či Turecka. "Celkem se jednalo o 40 zemí," podotkl Zedník.

Tržbám společnosti loni pomohly i vlastní prodejny, které začala budovat v roce 2013. Na konci roku 2014 v obchodních centrech v Olomouci, Pardubicích, Ostravě, Praze a Brně fungovalo prvních sedm firemních prodejen. Jejich počet se ve srovnání s rokem 2013 zvýšil o pět. "V roce 2014 prodejny vygenerovaly celkový obrat 18 milionů korun," uvedl Zedník.

Nutrend D.S. v předchozích letech kvůli rychle rostoucí poptávce v Česku i zahraničí investoval zhruba 270 milionů korun do nových skladových a výrobních hal v Železniční ulici na kraji Olomouce, díky nimž výrazně zvýšil produkci. Předloni pak zprovoznil novou administrativní budovu s laboratoří za 100 milionů korun. Loni firma Nutrend zahájila investici za dalších 150 milionů korun do rozšíření výrobního závodu na kraji Olomouce.

Nové výrobní haly a sklady společnosti umožní až zdvojnásobit produkci. "Naší snahou je co nejrychleji uspokojit rostoucí poptávku v ČR a soustředit se především na dominantně vzrůstající zahraniční trhy, kde tržby již tvoří asi 60 procent našeho celkového obratu," podotkl Zedník.

Výrobní portfolio společnosti Nutrend, která byla založena v roce 1993, zahrnuje přes 360 výrobků. Jsou mezi nimi například energetické tyčinky, kloubní výživa či nápojové přípravky pro sportovce. Firma Nutrend, která potravinové doplňky a sportovní výživu sama vyvíjí, loni zaměstnávala v průměru 148 lidí. Společnost vlastní dva podnikatelé z Olomouce.


Zdroj: ČTK, 14. 9. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 14:26