Agris.cz - agrární portál

Společnosti Linea Nivnice loni vzrostly tržby na 991,6 milionu Kč

16. 9. 2015 | ČTK

Společnosti Linea Nivnice, která vyrábí ovocné nápoje, loni vzrostly tržby za prodej vlastních výrobků a služeb o více než 40 milionů na 991,6 milionu korun. Zisk se ale meziročně snížil o téměř 18 milionů na 27,2 milionu Kč. Vyplývá to z výroční zprávy umístěné na webu www.justice.cz.

Linea Nivnice patří k největším tuzemským výrobcům ovocných šťáv, nápojů, ovocných vín, přesnídávek a sirupů. Velkou tradici má firma v produkci lihovin, kdy první likér se zde vyrobil v roce 1946. Z celkových tržeb připadala loni většina, přes 78 procent, na tuzemský trh, kde firma zásobuje například i velké obchodní řetězce.

Podle generálního ředitele a předsedy představenstva společnosti Gabriela Slanicaye bylo loni hlavní exportní zemí Slovensko s patnáctiprocentním podílem na celkových tržbách. Vývoz na ostatní trhy v Evropě a v zámoří činil zbylých asi šest procent. Podle vedení firmy Linea Nivnice navázala na dobré výsledky roku 2013 a potvrdila překonání důsledků krize z let 2009 až 2012.

"Pokračoval trend snižování vstupních cen surovin a polotovarů. Na rozdíl od předchozího období Linea Nivnice masivně investovala na poli marketingu a posilování značky Hello, a tím vytvořila dobré podmínky pro prodej v roce 2015," stojí ve zprávě představenstva. Pro letošní rok si společnost naplánovala výnosy za miliardu korun a zisk před zdaněním 30 milionů Kč.

V minulých letech před hospodářskou krizí se firmě dařilo v tržbách miliardu korun překonat. Současná akciová společnost Linea Nivnice existuje od roku 1994. Firma vznikla privatizací státního podniku Linea, který byl dříve součástí Slováckých konzerváren Uherské Hradiště. V loňském roce zaměstnávala v průměru 251 lidí, tedy stejně jako v roce 2013. Kromě mateřského podniku má i dceřiné firmy na Slovensku a v Chorvatsku.


Zdroj: ČTK, 16. 9. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 08:30