Agris.cz - agrární portál

Tchibo je třetí v prodeji biobavlny

19. 9. 2015 | bio-info.cz

Společnost Tchibo je jedním z největších dodavatelů výrobků z biobavlny na světě.  

Společnost Tchibo se vyhouplo ze 6. na 3. místo v žebříčku největších dodavatelů výrobků z biobavlny na světě. Tuto informaci začátkem června zveřejnila nezisková organizace Textile Exchange ve své "Zprávě o trhu s biobavlnou". Zpráva prezentuje ještě další skvělý výsledek.Tchibo zároveň obsadilo 4. místo v "Závodech na vrchol", což je kategorie sledující rychlost, s jakou společnosti přecházejí z konvenčně pěstované bavlny na biobavlnu.

Čísla hovoří za vše: nabídku textilií z udržitelně pěstované bavlny Tchibo zvýšilo ze 40 % v roce 2013 na současných více než 80 %. V praxi to znamená, že na výrobu oblečení a bytového textilu firma jen v loňském roce použila téměř 6 000 tun biobavlny.

Produkty z udržitelně pěstované bavlny firma označuje logy neziskových organizací Textile Exchange, Cotton made in Africa (CmiA) a Aid by Trade Foundation. Organizaci Textile Exchange podporuje Tchibo prostřednictvím různých společně realizovaných projektů. "Textile Exchange podporujeme například tím, že se angažujeme při zkvalitňování struktury globálního dodavatelského řetězce biobavlny. Naším cílem je získat 100 % bavlny z udržitelných zdrojů, a to co nejdříve, jak to bude možné, "uvádí Lenka Mašková, Corporate Social Responsibility Manager společnosti Tchibo Slovensko.

Jelikož je v současnosti biobavlna na trhu dostupná pouze v omezeném množství, centrální oddělení nákupu a oddělení vztahů s dodavateli se společně zaměřují na růst poptávky po biobavlně, čímž zároveň podporují ekologické zemědělství.

Zdroj: Tchibo


Zdroj: bio-info.cz, 19. 9. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 12:39