Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 1. 10. 2015

2. 10. 2015 | Agris

Kofola ČeskoSlovensko vstoupí ve čtvrtek na pražskou burzu

Na pražskou burzu vstoupí ve čtvrtek společnost Kofola ČeskoSlovensko. Informovala o tom Burza cenných papírů Praha s tím, že jde o takzvaný technický listing, který souvisí s přesunem sídla společnosti z Polska do ČR. Veřejná nabídka akcií se neuskuteční.

Pěstitelé révy si budou moci požádat o novou dotaci

Pěstitelé vinné révy si budou moci požádat o dotaci na obnovu vinic, pokud budou pěstovat jeden keř na ploše maximálně 2,8 metru čtverečního. Novelu vládní vyhlášky nyní poslalo ministerstvo zemědělství do meziresortního připomínkového řízení, píše se na webu vlády. Opatření by mělo začít platit od poloviny prosince.

Více než třetina hospod značí alergeny chybně nebo je neznačí vůbec

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uskutečnila kontrolní akci s cílem ověřit, zda provozovatelé společného stravování (restaurace, pivnice, rychlé občerstvení, cukrárny, vinárny, čerpací stanice apod.) plní novou povinnost a zpřístupňují spotřebitelům snadno čitelnou informaci o přítomnosti alergenních látek v nabízených pokrmech.

Slovensko od příštího roku sníží DPH na vybrané potraviny

Slovensko od příštího roku sníží sazbu daně z přidané hodnoty (DPH) na vybrané potraviny na deset ze současných 20 procent. Rozhodl o tom dnes parlament. Opozice rozhodnutí kritizovala a poukázala na to, že nižší DPH se nebude vztahovat na všechny běžné či zdravé potraviny.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 2. 10. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 21:59