Agris.cz - agrární portál

Vinařství Pavlovín instalovalo v Ostravě první automat na víno

2. 10. 2015 | FinančníNoviny.cz

Vinařství Pavlovín instalovalo v Ostravě první prototyp automatu na víno, takzvaný vinomat. Lidé si z něj mohou odebírat víno do vlastních nádob, přičemž čtečka na jejich občanském průkazu ověří, zda jsou starší 18 let. Pokud se vinomat osvědčí, vinařství jej umístí na další místa v zemi. ČTK to dnes řekl jednatel Pavlovínu Martin Ciežák. Pavlovín patří do společnosti České vinařské závody.

Ostravský vinomat nabízí čtyři druhy vína, cena začíná na 50 korunách za litr. Lidé si je mohou natočit do donesených nádob, nebo si koupit recyklovatelné lahve. Minimální množství pro odběr není stanovené, zájemce tedy může za malou sumu nejprve ochutnat. "Vína pocházejí z vinic v okolí Klobouk u Brna a od zahraničních pěstitelů," uvedl jednatel.

V automatu je stálé vnitřní chlazení s regulovatelnou teplotou, nyní je nastaveno na sedm stupňů Celsia. "Vnitřek vinomatu a potrubí jsou pravidelně sanitovány. Po každém odběru se výdejní místo vypláchne a provede sterilizace UV lampou. Víno je hnáno dusíkem. Tato opatření jsou zárukou trvalé kvality a hygieny prodávaného vína," uvedl Ciežák.

První vinomat je v trafice v paláci Prosperita v Nádražní ulici. Vinařství chce zprovoznit ještě dva prototypy. "Další vinomaty budeme instalovat v nejbližší době také v Ostravě, abychom mohli prototypy důkladně vyzkoušet. Dále počítáme s distribucí automatů po celé republice," řekl Ciežák.

Autor: ČTK

www.ctk.cz


Zdroj: FinančníNoviny.cz, 2. 10. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 04:29