Agris.cz - agrární portál

Firma Vincentka loni utržila 85 mil.Kč, letos čeká přes 90 mil.Kč

12. 10. 2015 | ČTK

Společnost Vincentka, která se zabývá především stáčením a prodejem minerální vody ze stejnojmenného pramene v Luhačovicích na Zlínsku, loni utržila 85 milionů korun. Je to o šest milionů méně než v v roce 2013. Důvodem byla změna distributora, která se uskutečnila na začátku minulého roku. Novým distributorem se stala společnost Kofola, smlouvy s některými řetězci se uzavíraly až na jaře, proto byl drobný výpadek, řekl dnes ČTK místopředseda představenstva společnosti Vincentka Jan Šumšal. Letošní rok vypadá podle něj pozitivně, tržby by mohly být vyšší než předloni, tedy přes 90 milionů korun.

Firma ročně prodá asi čtyři miliony lahví Vincentky o obsahu 0,7 litru. Vyrábí také řadu doplňkových produktů, nosní sprej, pastilky, zubní pastu, hydratační krém či sirup. "V poslední době výrazně roste zájem o Nasalis, koncentrát k proplachu nosních dutin s konvičkou," podotkl Šumšal. Doplňkový sortiment se podle jeho slov na celkových tržbách podílí asi 50 procenty.

Prioritou Vincentky je český a slovenský trh. "Slovenský trh roste každoročně o více než deset procent," uvedl Šumšal. Naopak se loni mírně snížil prodej v Rusku a Číně. Firma dodává také na Ukrajinu a do Estonska.

Vincentka je přírodní minerální voda z léčivého zdroje. Využívá se k pitným a inhalačním kůrám při nemocech dýchacích cest, hlasivek, poruchách látkové výměny nebo žaludečních vředech. Je vhodná jako doplněk při detoxikaci organismu, je zdrojem jódu a jiných důležitých minerálů.

Společnost byla založena v roce 1997 jako Léčivé vody. V roce 2007 firma vyhrála soudní při se společností Lázně Luhačovice o ochrannou známku minerálky Vincentka. Od 1. dubna 2008 se pak firma Léčivé vody přejmenovala na Vincentku. Stáčení Vincentky má v lázeňském městě dlouhou tradici, první plnírna přímo u pramene se začala stavět v roce 1851.


Zdroj: ČTK, 12. 10. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 01.05.2024 02:31