Agris.cz - agrární portál

Do tendru na podporu Regionálních potravin se přihlásilo 9 firem

16. 10. 2015 | ČTK

Do tendru na podporu Regionálních potravin se přihlásilo devět firem. Cena dvouleté zakázky, která je rozdělená na dvě části, činí 57 milionů korun bez DPH. V jedné části zájemci soutěží o vymýšlení strategie a PR podporu, ve druhé jde o samotnou realizaci a účast na výstavách či trzích. ČTK to sdělila mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu Vladimíra Nováková.

"Cílem budoucí propagační a informační kampaně je sdělit zákazníkům, proč se jim vyplatí koupit výrobky s označením Regionální potravina," vysvětlila Nováková.

Značku Regionální potravina letos získalo 107 výrobků od 106 výrobců, přičemž v letošním 6. ročníku o ni usilovalo celkem 1262 výrobků od 418 producentů. Zájem byl přibližně stejný jako loni, proti prvnímu ročníku vzrostl o třetinu. Značku mohou získat pouze malí a střední producenti, jejichž podnik může mít maximálně 250 zaměstnanců. Na projekt letos ministerstvo vyčlenilo 50 milionů korun. Výrobci budou moci používat značku čtyři roky.

V současnosti komise hodnotí i další tendr, na propagaci značky Klasa. Stát za ní chce zaplatit za dva roky téměř 300 milionů korun. Ten je rozdělený do čtyř částí, komise by vítěze alespoň jedné z nich mohla vybrat již v příštím týdnu. "Pravděpodobně budeme znát kandidáta za čtvrtou část, to jsou výstavy a veletrhy," řekla mluvčí.

Značka Klasa je nejznámější značkou kvality českých potravin. Podle zářijového průzkumu agentury STEM/Mark si ji spontánně vybavilo 82 procent z těch, kteří alespoň zběžně značky kvality znají. Přibližně polovina populace o nich pouze slyšela nebo si je nevybavila. Skoro pětina ze "znalých" lidí si ze značek kvality vzpomněla na Český výrobek, 12 procent na označení Regionální potravina. Na chráněná evropská označení si vzpomněla dvě procenta lidí.

Na kterou část tendru podala firma nabídkuJméno společnosti
2Agentura Gate s.r.o.
1Havas Worldwide Prague a.s.
1,2Comunica, s.r.o.
1Dorland, s.r.o
2Dedeman, s.r.o.
1MediaCom Praha, s.r.o.
1,2Ogilvy & Mather, s.r.o.
1Comtech Group s.r.o.
2Leones Production, s.r.o.

drh mha


Zdroj: ČTK, 16. 10. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 22:39