Agris.cz - agrární portál

Ahold prodal podle nařízení ÚOHS pět prodejen konkurenci

20. 10. 2015 | ČTK

Společnost Ahold, která provozuje obchody Albert, již v Česku prodala všech pět svých prodejen, jak jí loni po koupi konkurenčního Intersparu nařídil antimonopolní úřad. V České lípě byla otevřena nová prodejna Billy, v Třebíči obchod převzal Kaufland. V Táboře jsou novými majiteli prodejen Jednota a obchodní družstvo Tábor a v Litoměřicích Penny Market. ČTK to dnes sdělil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

"Společnost Ahold informovala Úřad pro ochranu hospodářské soutěže o tom, že všechny prodejny určené v závazcích podmiňujících povolení spojení byly převedeny na nového majitele. Úřad si v současné době splnění závazků ověřuje," sdělil ČTK předseda úřadu Petr Rafaj.

Ahold loni koupil za 5,2 miliardy korun 49 ztrátových prodejen Interspar. Antimonopolní úřad transakci schválil za předpokladu, že Ahold prodá pět svých prodejen v České Lípě, Litoměřicích, Táboře a Třebíči. Po akvizici provozoval Ahold v České republice 333 prodejen, což se projevilo na výrazném zvýšení jeho tržního podílu. Ten podle údajů firmy ze začátku letošního roku dosáhl 21 procent.

"Všichni zaměstnanci prodejen dostali příležitost pokračovat ve své práci v prodejnách Albert nebo se ucházet o pracovní místo u nových provozovatelů," uvedla mluvčí Aholdu Dagmar Krausová.

Ahold v Česku loni zvýšil tržby o 5,3 procenta na 1,52 miliardy eur (41,6 miliardy korun). Ahold patří mezi největší tuzemské obchodní řetězce spolu se společnostmi Kaufland, Tesco, Penny Market a Makro.

mdk jw


Zdroj: ČTK, 20. 10. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 09:18