Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 27. - 28. 10. 2015

29. 10. 2015 | Agris

Stát nakoupí 3500 tun mléka za 230 milionů

Stát nakoupí 3500 tun sušeného mléka zhruba za 230 milionů korun. Nákup podle mluvčího Správy státních hmotných rezerv (SSHR) Jakuba Linky odsouhlasila vláda. Zakázka bude rozdělena do sedmi menších tendrů, vítězové by měli být známi do konce letošního roku. Producenti mléka se kvůli klesajícím cenám komodity potýkají s přebytky.

Ministr Jurečka schválil výrazné navýšení peněz zejména na živočišnou výrobu. Zemědělci a potravináři dostanou o dvě miliardy korun víc

Na podporu především živočišné výroby a potravinářského sektoru půjdou dvě miliardy korun navíc. Rozhodl o tom ministr zemědělství Marian Jurečka. Celková částka pro první kolo příjmů žádostí v Programu rozvoje venkova tak dosáhne 7,46 miliardy korun. Nejvíce peněz dostanou chovatelé skotu, drůbeže a prasat.

Ředitel SZPI: Chyby jsme letos našli ve třetině restaurací

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) od začátku roku do poloviny října našla chyby ve třetině z více než 12.000 zkontrolovaných stravovacích zařízení. Zavřela 126 provozoven společného stravování. Na pondělním Žofínském fóru to řekl ústřední ředitel inspekce Martin Klanica. Celkem letos SZPI zavřela 184 potravinářských zařízení.

Sněmovna dala šanci úpravám podpory elektřiny od zemědělců

Zemědělské podniky ve formě akciových společností, které vyrábějí i elektřinu, by mohly mít nárok na podporu bez podmínky známého vlastníka. Předpokládá to novela zákona o podporovaných zdrojích energie sepsaná poslanci KSČM, kterou v úterním úvodním kole podpořila Sněmovna.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 29. 10. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 21:12