Agris.cz - agrární portál

Požár na východě Slovenska zasáhl přes 30 hektarů lesa

4. 11. 2015 | ČTK

Na východním Slovensku vypukl v úterý požár lesního porostu, který se rozšířil na plochu více než 30 hektarů. Oheň se hasičům nepodařilo zlikvidovat ani do dnešního rána, protože práci jim zkomplikoval silný vítr a nepřístupný terén. ČTK o tom informovala mluvčí hasičů Zuzana Farkasová; příčinu požáru neuvedla.

Hořet začalo na hoře Ihla v okresu Kežmarok nedaleko Vysokých Tater. Přivolaným hasičům se oheň nepodařilo dostat pod kontrolu a požár se začal rozšiřovat vinou silného větru.

Hasičský a záchranný sbor vyslal do oblasti posily a dnes dopoledne na místě zasahovalo více než sto hasičů. Při likvidaci požáru jim pomáhají vrtulníky ministerstev vnitra a obrany.

Z hlediska zasažené plochy jde o jeden z větších požárů, které Slovensko v posledních letech zaznamenalo. Například v roce 2013 ve Vysokých Tatrách hořelo přibližně 50 hektarů trávy a křovin.


Zdroj: ČTK, 4. 11. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 09:16