Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 4. 11. 2015

5. 11. 2015 | Agris

Chovatelé budou moci injekčně podávat léčiva, plánuje MZe

Chovatelé budou moci injekčně podávat léčiva zvířatům. Změnu plánuje ministerstvo zemědělství v novele veterinárního zákona, kterou poslalo do meziresortního připomínkového řízení. Dosud mohli léky v injekcích aplikovat pouze veterinární lékaři. Pokud norma úspěšně projde legislativním procesem, začne platit od roku 2017.

Vědci chtějí pomocí rostliny kokrhel přilákat na zelené pásy u dálnic motýly

Travnaté plochy podél tuzemských dálnic a rychlostních silnic by se již brzy mohly proměnit v rozkvetlé louky plné poletujícího a bzučícího hmyzu. Odborníci z Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci totiž přišli na způsob, jak pomocí poloparazitické rostliny kokrhel zvýšit druhovou rozmanitost nyní většinou fádních porostů u silnic.

Ministr zemědělství Jurečka: Pro české vývozce existují na trhu v Kazachstánu značné exportní možnosti

Navázat na trend posilování vzájemných vztahů má pracovní cesta ministra zemědělství Mariana Jurečky s podnikatelskou misí v Kazachstánu. Dnes se zúčastnil zahájení mezinárodního veletrhu WorldFood Kazakhstan 2015 v Almaty, kterého se Ministerstvo zemědělství účastní poprvé.

Drůbežářský závod Klatovy chce utržit 2,2 mld. Kč, o 10 % více

Drůbežářský závod Klatovy, druhý největší zpracovatel kuřat v ČR, vyrábí na plnou kapacitu. Letos plánuje utržit 2,2 miliardy korun, meziročně o desetinu více. Hrubý zisk se má pohybovat kolem 50 milionů korun, stejně jako v minulých letech.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 5. 11. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 14:58