Agris.cz - agrární portál

Potravinářská skupina Kraft Heinz zruší 2600 míst v USA a Kanadě

5. 11. 2015 | ČTK

Americká potravinářská skupina Kraft Heinz během příštích dvou let uzavře ve Spojených státech a Kanadě sedm továren a zruší asi 2600 pracovních míst. To je asi pět procent pracovní síly. Firma, která vznikla letošní fúzí potravinářské skupiny Kraft Foods a výrobce kečupů H.J. Heinz, to uvedla v dnešním sdělení.

Kraft Heinz má v současnosti zhruba 46.600 zaměstnanců a o plánech propouštění mluvila už v minulých měsících. Skupina plánuje uzavření výrobních závodů v amerických státech Kalifornie, Maryland, New York, Pensylvánie a Wisconsin a také v kanadském Ontariu. Uzavře i masný závod ve státě Iowa, jeho produkci ale přemístí do nového zařízení o několik kilometrů dál.

Rušení míst se po březnovém oznámení fúze očekávalo. Spojení obou firem zorganizovala společnost Berkshire Hathaway miliardáře Warrena Buffetta a brazilská investiční skupina 3G Capital, která je proslulá přísnou kontrolou nákladů.


Zdroj: ČTK, 5. 11. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 15:31