Agris.cz - agrární portál

Molson Coors prý koupí od SABMilleru podíl v podniku MillerCoors

11. 11. 2015 | ČTK

Americko-kanadský výrobce piva Molson Coors převezme od pivovarnické skupiny SABMiller za deset miliard dolarů (asi 253 miliard Kč) její podíl ve společném podniku MillerCoors. Napsal to dnes list The Wall Street Journal s odvoláním na informované zdroje. Dohodu by měly obě společnosti podle listu oznámit ve středu a souvisí s plánem převzetí SABMilleru světovou pivovarskou jedničkou Anheuser-Busch InBev.

Společný podnik MillerCoors vznikl v roce 2008. Na americkém trhu prodává piva značek Coors Light, Miller Lite, Blue Moon a dalších. Podle dohody má Molson Coors v případě změny partnerova vlastnictví právo jmenovat nové vedení společného podniku a možnost předložit jedinou nabídku na odkoupení jeho podílu.

Podmínkou převzetí MillerCoors je uskutečnění transakce mezi SABMillerem a AB InBev. Obě skupiny se minulý měsíc dohodly na vytvoření kolosu, který bude vařit téměř třetinu světové produkce piva. AB InBev musí oficiální nabídku na převzetí SABMilleru v hodnotě přes 100 miliard dolarů předložit do středy večer.

hp ank


Zdroj: ČTK, 11. 11. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 22:57