Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 18. 11. 2015

19. 11. 2015 | Agris

Počty přeštických prasat se v ČR zvyšují

Počet přeštických černostrakatých prasat chovaných v Česku roste. Oproti roku 2013 přibylo prasnic v registrovaných chovech o šestinu na 358 kusů, řekla ČTK Eva Václavková z Výzkumného ústavu živočišné výroby. V roce 2011 bylo v ČR odchováno 134 prasniček.

Čeští mlékaři se mají dočkat pomoci, vláda jim přerozdělí peníze z Bruselu

Česká vláda by měla v příštích čtrnácti dnech přijmout nařízení, které od počátku příštího roku umožní reálně zahájit podporu českých zemědělců postižených nepříznivým vývojem trhu. Na okraj jednání s kolegy z ostatních zemí EU to v Bruselu řekl český ministr zemědělství Marian Jurečka.

Přichází opět nové beaujolais, prý bude mimořádně kvalitní

Ve čtvrtek se ve Francii a v mnoha dalších zemích po celém světě začnou tradičně otvírat první lahve letošního mladého vína z oblasti Lyonu zvaného beaujolais nouveau. Úroda letos byla menší, zato prý velmi kvalitní.

Moskva se mstí Kyjevu za sankce. Zakáže dovoz potravin z Ukrajiny

Ruská vláda se rozhodla uvalit od 1. ledna embargo na dovoz potravin z Ukrajiny. Reaguje tak na zapojení Kyjeva do sankcí vůči Moskvě, uvedl ruský ministr hospodářského rozvoje Alexej Uljukajev. „Protože se Ukrajina připojila k ekonomickým a finančním sankcím vůči Rusku, rozhodli jsme se zavést ochranné opatření v podobě potravinového embarga,“ citovala agentura ministra.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 19. 11. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 08:06