Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 25. 11. 2015

26. 11. 2015 | Agris

Bez podpory obnovitelných zdrojů může zkrachovat 415 bioplynek

Ministerstvo zemědělství tvrdí, že v důsledku rozhodnutí Energetického regulačního úřadu (ERÚ) o nevyplacení podpory obnovitelných zdrojů by mohlo zkrachovat 415 bioplynek o výkonu 306 MW ročně. ČTK to dnes sdělil mluvčí rezortu Hynek Jordán.

Ve Francii se poprvé od roku 2006 objevil virus H5N1

Ve Francii se poprvé od roku 2006 objevil u drůbeže vysoce nakažlivý druh ptačí chřipky. Virus H5N1 byl objeven na jednom dvorku na jihozápadě země, oznámil dnes francouzský ministr zemědělství Stéphane Le Foll. Úřady už podle něj zahájily příslušné sanitární kroky, které jim nařizují evropské i mezinárodní směrnice.

Češi a Poláci posílí spolupráci při kontrole bezpečnosti potravin

Na semináři v Ostravě se dnes sešli zástupci českého a polského ministerstva zemědělství. Za českou stranu jednání vedla Viera Šedivá, náměstkyně ministra zemědělství pro Sekci potravinářských výrob a za polskou stranu Ewa Lech, náměstkyně ministra pro zemědělství a rozvoj venkova.

Lidem by nevadilo připlácet si za maso speciální daň, zjistil průzkum

Lidé v zemích s největší spotřebou masa jsou ochotni si za něj připlácet speciální daň. Vyplývá to z průzkumu prestižní britské organizace Chatham House. Živočišná výroba totiž produkuje víc skleníkových plynů než letecká a silniční doprava dohromady. Podle výzkumníků ochota lidí zaplatit si za svou masitou „uhlíkovou stopu“ do budoucna dále poroste.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 26. 11. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 01:29