Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 26. 11. 2015

27. 11. 2015 | Agris

Prodejci vína si mají pořídit drahé chlazení. Likvidace, stěžují si

Vinotéky a prodejci vína opět bijí na poplach. V připomínkovém řízení na vládě leží zákon, který přinese regulaci prodeje sudového vína a podle kritiků může mnohé vinotéky zlikvidovat. Úřad vlády dokonce doporučil část zákona přepracovat, protože by mohl odporovat požadavkům EU.

Moskva nařídila posílení kontroly tureckého zemědělského dovozu

Ruská vláda nařídila zesílení kontroly dovozu zemědělské produkce z Turecka. Oznámila to dnes ruská zemědělská inspekce Rosselchoznadzor. Příčinou je údajně opakované porušování ruských norem. Vládní nařízení bylo vydáno dva dny po sestřelení ruského vojenského letadla tureckou armádou.

Případů podezření na otravu včelstev letos oproti předchozím rokům ubylo

Ohlášených případů podezření na otravu včelstev v souvislosti s používáním přípravků na ochranu rostlin (POR) letos ve srovnání s předchozími lety ubylo. Zatímco v letošním roce nahlásili včelaři Státní veterinární správě (SVS) celkem 29 případů podezření na otravu, za loňský rok tak učinili v 52 případech.

Studie: Třídění obalových odpadů v ČR je v rámci EU efektivní

Český systém třídění obalových odpadů z domácností je v porovnání s jinými evropskými státy co do nákladů efektivnější. Tvrdí to studie neziskového Centra ekonomických a tržních analýz (CETA). Roční náklady recyklace obalových odpadů domácností vyjdou v ČR zhruba na pět eur na obyvatele.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 27. 11. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 07:48