Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 1. 12. 2015

2. 12. 2015 | Agris

Med do škol? Ministr Jurečka sklízí kritiku

Chtěl pomoci včelařům, ale vymklo se mu to z rukou. Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) za svůj projekt Med do škol schytává kritiku ze všech stran. Prý podporuje farmáře, ale škodí dětem. Ministr Jurečka přišel v minulých týdnech s dobrou myšlenkou. Je potřeba podpořit včelaře.

Navzdory nařízení japonští velrybáři znovu vyrážejí na moře

Skupina čtyř japonských rybářských lodí se vydává k Antarktidě na lov velryb. Japonsko tak obnovuje lov, navzdory loňskému rozhodnutí Mezinárodního soudního dvora (ICJ). Soud tehdy došel k závěru, že Japonci kytovce nezabíjejí kvůli vědeckému výzkumu, jak sami tvrdí, ale z komerčních důvodů.

Ekologové chválí Sobotkovy sliby, volají však po schválení antifosilního zákona

České ekologické organizace ocenily závazky, ke kterým se v pondělí při zahájení světové klimatické konference v Paříži přihlásil premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Premiér slíbil do 15 let snížit emise skleníkových plynů nejméně o 40 procent ve srovnání s rokem 1990 a další finance do Zeleného klimatického fondu pro rozvojové země.

Deště zvedají hladiny řek, na Šumavě dosáhly třetího povodňového stupně

Kvůli vytrvalému dešti a tání sněhu na Šumavě vystoupala dnes nad ránem Otava v Rejštejně a v Sušici a Vydra v Modravě na třetí povodňový stupeň. Meteorologové vydali výstrahu před záplavami - extrémní stupeň nebezpečí hrozí na Klatovsku. Hladiny toků v oblasti horní Otavy by měly kulminovat během rána a dopoledne, informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 


Zdroj: Agris, 2. 12. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 11:34