Agris.cz - agrární portál

Tržby Bohemia Sektu se zatím letos zvýšily o tři procenta

2. 12. 2015 | ČTK

Tržby předního českého výrobce sektu a tichých vín Bohemia Sekt se od ledna do konce listopadu letošního roku meziročně zvýšily o tři procenta. Hlavní sezonu však firma čeká až před Vánocemi, když v prosinci se tržby zvyšují až na trojnásobek průměrného měsíce. Na dnešním setkání s novináři to řekl ředitel firmy Ondřej Beránek. Za celý loňský rok tržby společnosti stouply o šest procent na 1,6 miliardy korun.

Na zvýšení tržeb se podle něho nejvíce promítl nárůst prodeje základní řady sektů a tichých vín. Firma letos představila i několik novinek jako nový Bohemia Sekt La Fleur s výraznou vůní a chutí v kategorii demi sec a nový koktejl z řady šumivých nápojů Avanti s chutí máty a bezinkové šťávy

Firma loni vydělala 284 milionů korun, což je nejlepší výsledek od roku 2001. Meziročně se tak zisk po zdanění zvýšil o třetinu. "Meziroční nárůst zisku odpovídá změně stavu rezerv a opravných položek v provozní oblasti - museli jsme totiž rozpustit rezervy na některá rizika, která nás přestala ohrožovat," řekl již dříve Beránek. Podle něj tedy šlo o mimořádnou účetní záležitost, která se už v této podobě nebude v dalších letech opakovat.

Společnost loni prodala téměř 26 milionů lahví, z toho přibližně čtyři procenta mimo ČR. Hlavním exportním trhem bylo Slovensko. Jenom sektů a šumivých nápojů prodala firma skoro 13 milionů lahví, což je podle Beránka nejlepší výsledek od roku 1999.


Zdroj: ČTK, 2. 12. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 15:48