Agris.cz - agrární portál

Bernard očekává za letošek rekordní výstav na úrovni 300.000 hl

8. 12. 2015 | ČTK

Humpolecký Rodinný pivovar Bernard očekává za letošek rekordní výstav na úrovni 300.000 hektolitrů piva, což je přibližně o 13 procent více než minulý rok. Loňskou roční výrobu piva, která činila 265.000 hektolitrů, podnik překonal už v polovině minulého měsíce. ČTK to sdělil mluvčí pivovaru Zdeněk Mikulášek. Kromě horkého léta pivovaru tento rok pomohlo i rozšíření sítě odběratelů, a to i za hranicemi.

Výstav se pivovaru v posledních letech daří zvyšovat pravidelně. "Přesto zůstáváme malým hráčem na trhu. Na celkové produkci piva v České republice se nepodílíme ani dvěma procenty," uvedl Mikulášek. Bernard vaří nepasterizované, nefiltrované a kvasnicové pivo a čtyři druhy nealkoholického piva. Před rokem rozšířil svůj sortiment o první pivo druhu Ale, které je na rozdíl od dosavadní produkce svrchně kvašené.

Pivovar pořádá různé propagační akce. Potřetí se letos uskutečnil Den Bernarda. Návštěvníci většiny z 2500 českých a slovenských restaurací zásobovaných humpoleckým pivovarem si v nich mohli 14. října koupit čepované pivo Bernard za zvýhodněnou cenu. Rodinný pivovar už tento rok rovněž získal 43 různých ocenění, z nich 25 v degustačních soutěžích, doplnil mluvčí. V letošním hodnocení Sdružení přátel piva Bernard vyhrál ve dvou kategoriích, které se týkaly světlých ležáků a polotmavého piva.

V zahraničí prodal pivovar vloni pětinu svého piva, největší množství na Slovensko. Od letošního ledna do konce listopadu vývoz humpoleckého pivovaru meziročně stoupl o dalších pět procent. Nová exportní teritoria hledá kupříkladu i v Jižní Americe.

vst hj


Zdroj: ČTK, 8. 12. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 09:45