Agris.cz - agrární portál

O vánoční stromy z plantáží ve Val. Meziříčí je zájem,láká i cena

11. 12. 2015 | ČTK

O prodej vánočních stromků přímo z plantáží městských lesů ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku je stále větší zájem. Místní i lidé z větších vzdáleností si už na začátku prosince chodí vybrat stromky, které si zarezervují a nechají pak uříznout před Štědrým dnem, řekl dnes ČTK ředitel společnosti Městské lesy a zeleň Valašské Meziříčí Marek Netolička. Výhodu stromů z plantáží je také jejich nízká cena, pohybuje se od 150 do 400 korun, jinde bývá i dvojnásobná.

Prodej stromků tradičně začíná v prvních prosincových dnech, zákazníci podle Netoličky s nákupem neváhají a rezervují si stromy brzo. "Jezdí sem třeba i rodina z Brna, mají to jako takovou tradici," uvedl. Letos je podle něj velký zájem o jedličky, případně stříbrné smrky. "Před třemi až čtyřmi lety chtěli lidé převážně obyčejné smrčky, pak borovice, letos jednoznačně jedličky," řekl Netolička.

Přímo z plantáže se prodají 3000 až 4000 stromů, další se prodávají na několika místech ve městě. Společnost stromy na plantáži neustále obnovuje, je na ní asi 18.000 sazenic, stromy rostou tři až šest let.

Městské lesy ve Valašském Meziříčí vlastní 500 hektarů lesa, stejně jako v předchozích letech i letos platí od 1. prosince zákaz vstupu do lesních porostů mladších 20 let. Společnost tak chce zabránit krádežím stromků. Podle Netoličky se toto opatření osvědčilo, nestaly se žádné větší krádeže.


Zdroj: ČTK, 11. 12. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 01:32