Agris.cz - agrární portál

Vína s příchutí historie

12. 12. 2015 | Agris

Templářské sklepy Čejkovice představují exkluzivní řadu vín SANCTUS VICTORIA v edici KAREL IV., vydanou k 700 výročí narození českého krále a římského císaře!

Rok 2016 s sebou přináší jedno z nejvýznamnějších výročí českých i evropských dějin. Připomeneme si 700 let od narození Karla IV. - císaře římského, krále českého, německého, lombardského a burgundského. Pro jeho státnické schopnosti a kulturní odkaz je jednou z nejvýznačnějších postav naší historie. Za jeho vlády nastal  v Čechách také rozkvět vinařství a byl to právě Karel IV., kdo k nám nechal přivézt révu z Burgundska a Porýní.

Speciální edicí vín Karel IV. ze své nejvyšší řady Sanctus Victoria chtějí Templářské sklepy Čejkovice připomenout odkaz tohoto panovníka a vzdát mu tak hold. 

Vína této řady jsou vyrobena z nejvyšších partií hroznů, které zkušení čejkovičtí enologové několik let pečlivě vybírali z různých vinic vinařského družstva. Všechna vína jsou v přívlastkové paritě daného ročníku. Tato řada proto nabízí to nejlepší, co vzešlo z Templářských sklepů.  

Pro řadu Sanctus Victoria byla také speciálně vyvinuta láhev z černého skla s logem firmy, která je díky svému tvaru ideální pro delší skladování. Vynikající podmínky pro archivaci zaručuje i celokorková zátka nejvyšší kvality. Při navrhování designu lahve byl rovněž kladen důraz na historii. Po rozlomení originálních voskových pečetí jsou na etiketách z ručně vytrhávaného papíru citovaná usnesení císaře Karla IV. vydaná k pěstování vinné révy  u nás.  

Mgr. Lukáš Lukáš, obchodní a marketingový ředitel vinařského družstva k tomu dodává: „V rámci spolupráce  s Národním památkovým ústavem věnujeme část výnosu z prodeje této unikátní edice na obnovu některé  z monumentálních staveb, jejichž vznik na našem území inicioval císař Karel IV."

Řada Sanctus Victoria je určena pouze do vybraných vinoték, gastronomických zařízení a speciálních dárkových prodejen jako je síť Don Pealo. Dostupná je také na e-shopech  www.vino-klub.cz a www.templarske-sklepy.cz.

Vychutnejte si originální a kvalitní templářská vína. Aktuální informace lze sledovat na Facebooku Templářské sklepy Čejkovice a na webových stránkách, kde lze vína i objednávat.


Zdroj: Agris, 12. 12. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 21:09