Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 11. – 13.12. 2015

14. 12. 2015 | Agris

Senát schválil návrh na další podporu biopaliv

Senát dnes schválil novelu zákona o spotřebních daních, která především zavádí program další daňové podpory biopaliv. Zákon u některých vysokoprocentních biopaliv zavádí spotřební daň a zachovává jejich podporu. Současně s tím zpřísňuje podmínky pro přimíchávání biosložek do běžných pohonných hmot.

Resort zemědělství ušetřil za dobu působení ministra Jurečky 1,34 miliardy

Ministerstvo zemědělství a jemu podřízené organizace ušetřily v posledních dvou letech 1,34 miliardy korun. Snížily se hlavně platby za IT a právní služby, dále provozní a marketingové výdaje. Ministerstvo se snaží ušetřit ve všech organizacích spadajících do jeho gesce. K tomu pomohly i centralizované nákupy energií nebo elektronické aukce.

Lesy ČR podepsaly všechny smlouvy z tendru 2016+, vítězem Babišův Uniles

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) k dnešku uzavřel všech 57 smluv z miliardového lesnického tendru 2016+. Firmy začnou pro Lesy ČR pracovat od 1. ledna. Nejvíce kontraktů, celkem 12, získala společnost Uniles ze skupiny Agrofert ministra financí a šéfa hnutí ANO 2011 Andreje Babiše.

Vinaři čekají na mrazy, aby mohli dělat ledové víno

Vinaři z Moravy mají za sebou jednu z nejlepších sezón. Někteří by ji chtěli zakončit ještě sklizní hroznů na ledové víno, čekají, až přijde mráz. Jsou ale firmy, které už čekání na pořádnou zimu vzdaly. Hrozny na ledové víno musejí projít mrazem, teplota při sklizni musí být minimálně minus sedm stupňů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 14. 12. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 05:07