Agris.cz - agrární portál

Do tendru na konzervy pro stát se přihlásila jediná firma

16. 12. 2015 | ČTK

Do tendru na dodání 180 tun masových konzerv se přihlásila jediná firma, řekl ČTK mluvčí Správy státních hmotných rezerv (SSHR) Jakub Linka. Tendr byl vypsán už poněkolikáté, dříve se do soutěže nikdo nepřihlásil. Tentokrát jej ale SSHR přerozdělila na šest malých zakázek po 30 tunách. Jejich celková cena by neměla přesáhnout 21,66 milionu korun.

"Do tendru se přihlásil jeden uchazeč, který podal nabídku na čtyři části této zakázky. Komise teď musí tuto veřejnou zakázku vyhodnotit. Předpokládám, že výsledek by mohl být znám v polovině ledna příštího roku," řekl předseda SSHR Pavel Švagr.

Jednou z podmínek pro dodavatele byl vlastní nebo pronajatý sklad na českém území. Vedle ceny za dodání měli zájemci informovat i o ceně za ochraňování konzerv po tři roky s opcí na další rok.

Obměnu konzerv by měl platit dodavatel bez dalšího fakturování státu. "Pravidelná obměna masových konzerv už je zahrnuta v ceně, takže oproti minulosti nebude docházet k případům, že by správa prodávala konzervy ze skladu levněji a ty čerstvé zase draze nakupovala," vysvětlil už dříve Švagr.

Stát mimo jiné také vypsal zakázku na skladování salámu za 20 milionů korun. Nedávno znovu vypsal zakázku na dodání 390 tun řepkového oleje za více než devět milionů korun, na dodání masa za 56 milionů korun či na 3500 tun sušeného mléka za 230 milionů korun.

drh snm


Zdroj: ČTK, 16. 12. 2015





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 09:36