Agris.cz - agrární portál

Pardubickému pivovaru loni klesla produkce, nedával pivo do slev

19. 1. 2016 | ČTK

Pardubickému pivovaru loni klesla produkce. Z předloňských 85.000 hektolitrů piva se výroba snížila o 5000 hektolitrů. Výsledky jsou očekávané, pivovar odmítl prodávat pivo do supermarketů v období slev. ČTK to dnes řekl mluvčí pivovaru Roman Marčák.

"Pardubický pivovar se rozhodl neúčastnit letákových akcí některých obchodních řetězců, při nichž je pivo prodáváno za ceny, které jsou pro výrobce nepříznivé," dodal mluvčí.

Meziročně však pivovar mírně zvýšil produkci sudového piva, aktuálně představuje téměř 70 procent z celkové výroby. Na vývoz míří čtvrtina vyrobeného piva. Podle Marčáka roste export na Slovensko a do Itálie. "Díky podrobnému zmapování tamního trhu se podařilo začít vyvážet pardubické pivo do většiny rozhodujících italských regionů," doplnil mluvčí.

Pardubický pivovar loni otevřel první stylovou restauraci a pivní klub ve Svitavách. Stejný koncept chystá i v dalších městech. V březnu otevře stylový klub v Pardubicích.

Pivovar letos naváže na loňské investice, kdy dokončil renovaci scezovací kádě na varně, výměnu kotle či instalaci nového stáčecího zařízení v plnírně lahví. V letošním roce například plánuje opravu sanitační stanice.

Zdražovat zatím pivovar nemá v úmyslu. "Naše ceny se nezměnily čtyři roky. Situaci na trhu neustále analyzujeme. Důležité jsou ceny surovin, vše může ovlivnit například cena chmele, která se zdvojnásobila," uvedl Marčák.

V současné době nabízí Pardubický pivovar 13 druhů čepovaného piva a limonády. Letos si připomíná 145. výročí založení, chystá proto slavnostní várku piva. Nově také plánuje některé druhy piva stáčet do plechovek.


Zdroj: ČTK, 19. 1. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 08:51