Agris.cz - agrární portál

3. - 7.4. 2016 TECHAGRO, SILVA REGINA, BIOMASA, ANIMAL VETEX

27. 1. 2016 | Agris

Od 3. dubna do 7. dubna se na brněnském výstavišti koná čtveřice agrárních veletrhů v čele s veletrhem zemědělské techniky TECHAGRO. Tento celek patří mezi tři největší svého druhu v Evropě, minulého ročníku se účastnilo 743 vystavovatelů ze 41 zemí a veletrhy navštívilo 119.013 návštěvníků ze 46 zemí. Letos bude podle organizátorů účast zahraničních vystavovatelů nejvyšší v historii.

„Početné skupiny vystavovatelů přijedou z Maďarska či z Itálie, poprvé se účastní i zástupci z Jižní Koreje. Na společné expozici se představí vystavovatelé sdružení pod Rakouskou obchodní komorou. Nově jsou významně zastoupeny firmy nabízející technologie elektronického řízení, navigačních systémů, automatizace a dalších inteligentních řešení tzv. přesného zemědělství. Rozšířena je tento rok i nabídka posklizňových technologií a strojů, na jednom místě v pavilonu E bude soustředěna nabídka firem s náhradními díly zemědělských strojů,“ uvedla Radovana Pastrňáková, PR manažerka veletrhů.

Souběžně se zemědělským veletrhem TECHAGRO proběhne také lesnický a myslivecký veletrh SILVA REGINA. Pro tuto část je vyčleněn pavilon Z, kde bude možné zakoupit lovecké oblečení, zbraně, střelivo, optiku i další sortiment související s lovem a pobytem v přírodě. Na přípravě veletrhu SILVA REGINA spolupracuje řada státních i soukromých organizací, které si pro návštěvníky připravili zajímavý doprovodný program.

„Těšit se mohou na soutěže trubačů, představení sokolníků a kynologů, zajímavé hosty a hudební vystoupení. Ukázky preparátorského umění chystá na svém stánku Česká preparátorská unie, jejíž zástupci představí historii preparátorství a poradenský koutek. Část pavilonu Z je věnována výstavě „Lobkowitzův dům“. Návštěvníci zde uvidí rodové trofeje, kolekce historických map a uniforem či historické kočáry. Venkovní plochy obsadí mistři dřevorubci, kteří budou nejen soutěžit, ale také stavět krmelec či vyrábět dřevěné sochy. Připraven je i včelařský pavilon s technologiemi a včelími produkty,“ popsala Pastrňáková.

Čtyřlístek veletrhů doplní veletrh obnovitelných zdrojů energie v zemědělství a lesnictví BIOMASA. Praktické ukázky zpracování biomasy, především dřevní hmoty, budou nepřehlédnutelné před pavilonem P na volné ploše R1, kterou organizátoři nově pro tuto záležitost vyčlenili.

„Zájem firem, které se živých ukázek zúčastní, je větší než při minulém ročníku a opět se jedná o hlavní renomované výrobce. Tato akce je zajímavá jak pro laiky, kteří běžně nevidí tyto stroje pracovat, tak pro odborníky, kteří si chtějí takový stroj pořídit. Zde si mohou porovnat na jednom místě velké množství strojů,“ řekla Radovana Pastrňáková.

Posledním veletrhem je mezinárodní veterinární veletrh ANIMAL VETEX, v jehož rámci bude možné shlédnout expozici živých hospodářských zvířat z českých chovů.

www.techagro.cz

www.silva-regina.cz

www.bvv.cz/biomass


Zdroj: Agris, 27. 1. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 04:18