Agris.cz - agrární portál

Vinaři mají svoji učebnici angličtiny a speciální kurzy

9. 2. 2016 | ČT 24

Výuka angličtiny se skleničkou vína v ruce. Tak vypadá jazykový kurz, kterého se v Brně mohou účastnit vinaři, someliéři i majitelé restaurací. Angličtinu potřebují vinaři čím dál častěji, kvůli zahraničním zákazníkům a exportu.

Dostat víno do povědomí cizinců pomáhají mezinárodní soutěže nebo vinařské veletrhy. Tam všude se musí umět vinař domluvit. Kurzů angličtiny pro vinaře s učebnicí Wine Words v ruce se zúčastnil i sklepmistr Oldřich Drápal z Vinařství Sonberk.

Vinařské pojmy v angličtině vyučuje na kurzech australský vinař žijící v Brně Mike Mazey. Ten je také jedním ze čtyř autorů unikátní učebnice s podtitulem  Angličtina pro vinařské profesionály i milovníky vína.

Vinařství Sonberg vyváží do světa nejčastěji klasické mezinárodní odrůdy jako Ryzlink rýnský. Oblibu si získává i víno typické pro tento region – Pálava. Celkově z Česka do zahraničí vinaři ročně vyvezou více než milion lahví vína.


Zdroj: ČT 24, 9. 2. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 20:13