Agris.cz - agrární portál

Na Salimě se bude letos prezentovat 36 zemí, nově Kambodža

9. 2. 2016 | ČTK

Na mezinárodních potravinářských veletrzích Salima se letos bude prezentovat 36 zemí, proti minulému ročníku o dvě více. Nové jsou Kambodža a Bulharsko. Celkově by mělo vystavovat 794 firem, přibližně stejně jako před dvěma lety. Jubilejní 30. ročník akce se uskuteční od středy 17. února do soboty 20. února na brněnském výstavišti. Uvedli to dnes na tiskové konferenci organizátoři.

Podle organizátorů je letos mimořádně velké zastoupení zahraničních firem, které budou tvořit více než 41 procent vystavovatelů. Nejvíce by mělo být společností z Itálie, Polska, Slovenska a Maďarska.

Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) doplnil, že ministerstvo bude na akci prezentovat novinky ohledně vinařského zákona či v označování potravin. Potravinářská komora chce představit cechovní normy kvality potravin.

Novinkou bude festival minipivovarů. Podle šéfredaktora časopisu Pivo, Bier & Ale Pavla Borowiece půjde o první degustační pivní festival na Moravě. Představit by se mělo přes 35 minipivovarů s více než stovkou druhů piv.

Cena základního vstupného pro odbornou veřejnost na jeden den je 500 korun. Odpolední vstupné po 13:00 hodině pro veřejnost je 80 korun, stejně stojí vstup na poslední sobotní den. Za návštěvu pivního festivalu se platí vstupné zvlášť. Organizátoři očekávají stejné, či větší množství návštěvníků než předloni. Na poslední ročník zavítalo 28.000 lidí.

I letos Salimu tradičně doplní veletrh mlynářství, pekařství a cukrářství MBK a veletrh zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování Inteco. Doplní je přehlídky obalů a tiskových technologií Embaxprint.


Zdroj: ČTK, 9. 2. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 09.05.2024 01:50