Agris.cz - agrární portál

Ministerstvo zemědělství podpoří v příštích třech letech zemědělský výzkum více než 180 miliony korun

16. 2. 2016 | MZe ČR

Ministerstvo zemědělství ve veřejné soutěži ve výzkumu a vývoji vybralo 29 výzkumných projektů, na které poskytne podporu. Mezi nimi jsou projekty, které přispějí ke zlepšení zemědělských postupů a technologií, lesního a vodního hospodářství.

Přibližně 60 milionů korun ročně mohou výzkumníci využít např. na projekty zabývající se půdoochrannými technologiemi a agrotechnikou polních plodin v suchých oblastech, efektivní produkcí zemědělských plodin v měnícím se klimatu, ekologickým zemědělstvím; v oblasti živočišné výroby jde např. o problematiku diagnostiky onemocnění v chovech domácích plemen hospodářských zvířat, welfare prasat nebo udržitelnost chovu včel; v oblasti potravinářských produktů vývoj nových plodin pro produkci potravinářských výrobků s vyšší výživovou hodnotou.

Podpořeny budou rovněž projekty na zlepšení hospodaření s vodou v krajině, na omezení negativních dopadů zemědělství na eutrofizaci vodárenských nádrží nebo rozvoj biodiverzity lesních dřevin i mimoprodukční funkce lesního hospodářství.

Vyhlášení výsledků veřejné soutěže je uvedeno zde.

Hynek Jordán

tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství


Zdroj: MZe ČR, 16. 2. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 10:12