Agris.cz - agrární portál

Dánský pivovar Carlsberg na ruském trhu zůstane

16. 3. 2016 | ČTK

Dánská pivovarnická společnost Carlsberg se nehodlá stáhnout z ruského trhu, kde se potýká s výrazným poklesem poptávky. Plánuje ale transformaci svých ruských aktivit. Firma to uvedla při dnešní prezentaci nové podnikatelské strategie.

"Rusko zůstává důležitým trhem. Víme, co je zapotřebí k dosažení úspěchu," uvedla společnost. Poptávka po pivu v Rusku je nyní pod značným tlakem kvůli poklesu tamní ekonomiky i kvůli přísnější regulaci prodeje alkoholu.

"Chceme své aktivity v Rusku transformovat," prohlásil generální ředitel podniku Cees 't Hart. "Ačkoli Rusko nyní čelí makroekonomickým problémům, věříme, že tento trh nabízí řadu příležitostí. Proplujeme obtížným obdobím a připravíme se na využití těchto příležitostí," citovala jej agentura Reuters.

Carlsberg je čtvrtým největším producentem piva na světě a v roce 2008 ovládl přední ruskou značku piva Baltika. V loňském roce se dánská firma propadla do ztráty 1,73 miliardy dánských korun (přes šest miliard Kč), ke které velkou měrou přispěl útlum na ruském trhu.

Carlsberg působí i v České republice, kde předloni koupil jedenapadesátiprocentní podíl v Žateckém pivovaru. Dánský podnik už také řadu let úzce spolupracuje s Budějovickým Budvarem.


Zdroj: ČTK, 16. 3. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 22:13