14.5. 2016 "Česko-čínské zemědělské fórum 2016"

Zveme Vás na Česko-čínské zemědělské fórum 2016, které se uskuteční v sobotu 14. května 2016 v 10 hodin v prostorách Kaiserštejnského paláce, Malostranské náměstí 23/37, Praha 1.

Letošní ročník Česko-čínského zemědělského fóra 2016 bude primárně zaměřen na setkání odborníků a zájemců o zemědělství z české a čínské strany z provincieFujian, oblast bohatou na jedny z nejlepších druhů čajů na světě. Akce se za čínskou stranu zúčastní zemědělští experti, obchodníci, akademici, vedení provinčního ministerstva zemědělství, stejně tak vyšší úředníci z čínské ambasády v ČR. Hlavním cílem letošní akce je především osobní setkání českých a čínských zástupců a domluva na další možné kooperaci. Akce je podpořena rovněžčeským ministerstvem zemědělství.

Z dlouhodobého hlediska je naším záměrem vytvořit funkční platformu, jež budesdružovat odborníky na zemědělství z obou zemí a na níž se budou projednávat otázky, které jsou důležité také z hlediska unijní spolupráce s Čínou ve sféře zemědělství. V tomto případě máme na mysli následující kategorie: udržitelná zemědělská produkce, potravinová bezpečnost, inovativní kooperace. Usilujeme taktéž o rozvoj dalších témat jako například: revitalizace venkovských oblastí, ochrana kulturního dědictví venkova, zlepšování ochrany vod, biodiverzita, podpora mladých zemědělců, šlechtění plodin, otázka znečištění, ekologické zemědělství. Záměrem platformy je rovněž vytvořit vhodné prostředí pro dlouhodobou obchodní spolupráci a zapojení do projektů i na úrovni střední Evropy.

Akci pořádá organizace Governance Institute (www.govin.org) v spolupráci s China Center (www.china-center.org).

Potvrzení účasti: rosenzweig@govin.org

Kontakt:

Libor Rosenzweig

Governance Institute

Strategy and Business Development Manager

Veverkova 1229/9

170 00 Praha 7

Tel.: +420 775 252 484

E-mail: rosenzweig@govin.org

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adresehttp://www.protext.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info