Agris.cz - agrární portál

Svatava Maradová podepsala Memorandum o spolupráci v oblasti zajištění zachování, obnovy a rozvoje venkovské krajiny

10. 5. 2016 | AK ČR

Na Ministerstvu zemědělství dnes ministr zemědělství Marian Jurečka, ústřední ředitelka Státního pozemkového úřadu Svatava Maradová a zástupci Lesů ČR, podniků Povodí a Národní sítě Místních akčních skupin podepsali Memorandum o spolupráci v oblasti zajištění zachování, obnovy a rozvoje venkovské krajiny.

„Dohodli jsme se na vzájemném předávání informací, projektových záměrů a strategických cílů. Praktická spolupráce bude probíhat na regionální i na krajské úrovni podle působnosti jednotlivých organizací," řekla ústřední ředitelka SPÚ Svatava Maradová. Spolupráce se bude týkat:  

průchodnosti krajiny,

obnovy a zachování krajiny jako místa pro život,

posílení rekreačních funkcí krajiny především se zaměřením na agroturistiku, neproduktivní funkce lesa, využívání břehových pozemků,

rozvoje přírodě blízkých protipovodňových prvků v krajině,

zvýšení retence vody v krajině s cílem zlepšení jakosti vody z plošných zemědělských zdrojů znečištění a omezení dopadů sucha a povodní,

komplexních pozemkových úprav jako základu řešení krajinného rázu a zabezpečení mimoprodukčních funkcí krajiny. 

Jednou ročně se sejdou všichni signatáři, aby zhodnotili naplňování Memoranda a představili společně realizované projekty a jejich výstupy.

 

Zdroj: Státní pozemkový úřad


Zdroj: AK ČR, 10. 5. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 13:57