Agris.cz - agrární portál

Spolek Klasický sekt spouští unikátní online projekt

10. 5. 2016 | ČTK

Spolek Klasický sekt spouští unikátní online projekt, nabízí české sekty s garancí kvality

Spolek Klasický sekt, který sdružuje tuzemská vinařství vyrábějící šumivá vína kvašením v lahvi, spouští unikátní e-shop. První internetový obchod svého druhu v Česku návštěvníkům nabízí prestižní šumivá vína předních tuzemských vinařství. Na webu http://www.klasickysekt.cz tak zájemci naleznou výběr šumivých vín s garancí kvality a původu sektů.

Prostřednictvím nového webu chce spolek Klasický sekt vyzdvihovat šumivá vína po boku tichých vín a napomáhat veřejnosti orientovat se v jejich nabídce, aby se stala běžně vyhledávaným produktem jako vína tichá. „Naším cílem je nabízet jen taková šumivá vína, která svou kvalitou obstojí v tvrdé konkurenci se zahraničními sekty,“ říká předseda spolku Martin Novák.

Spolek byl založen koncem roku 2014 jako profesní nezisková organizace s cílem pozvednout kulturu konzumace šumivých vín vyráběných právě klasickou metodou kvašením v lahvi, a to výhradně od vinařů na území České republiky. Členy Klasického sektu jsou v prvé řadě tuzemští výrobci klasických sektů a dále pak přímí distributoři a partneři, kteří svou činností podporují kvalitnější pití sektů. Mezi nimi např. systém opětovného uzavření lahví Vinojet.

Mnoho vinařů na Moravě i v Čechách začalo v posledních letech s výrobou klasického sektu a řada dalších jistě brzy začne. "Všeobecná znalost tohoto segmentu je však v naší zemi bohužel nízká a konzumace šumivých vín se koncentruje především na slavnostní chvíle spojené s oslavami konce roku," doplňuje Martin Novák.

Vinařské oblasti v České republice mají velmi podobné geografické podmínky jako v kolébce šumivých vín v Champagni. "Jsme si proto jisti, že také naši vinaři dovedou díky svému umu, tradici a příznivým přírodním podmínkám vyrábět skvělá šumivá vína a rozhodně si zaslouží své výhradní místo nejen v gastronomických zařízeních, ale i v srdcích milovníků vín," uzavírá Novák.

Kdo by rád ochutnal všechny klasické sekty pohromadě, je srdečně zván na Den klasického sektu, který spolek pořádá každoročně na podzim, nebo na ochutnávku ve stánku Klasického sektu v rámci letošního veletrhu vína Wine Prague 2016.

 

Kontakt pro média:

Martin Novák

předseda spolku Klasického sektu

Tel: 732 511 490

E-mail: info@klasickysekt.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adresehttp://www.protext.cz

Upozorňujeme odběratele, že materiály označené značkou PROTEXT nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.

PROTEXT


Zdroj: ČTK, 10. 5. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 12:56