Agris.cz - agrární portál

Novým ředitelem karlovarské Becherovky je Tomáš Bryzgal

24. 5. 2016 | ČTK

Novým ředitelem výrobního závodu Jan Becher - Pernod Ricard se v květnu stal Tomáš Bryzgal. Ve funkci nahradil Vladimíra Darebníka, který závod vedl od roku 2007. Bryzgal v Becherovce na jiných pozicích pracuje od roku 2009. S nástupem do čela firmy zároveň převzal tajnou recepturu ikonického likéru, kterou nesmí do konce života prozradit. V tiskové zprávě o tom informovala manažerka interní komunikace Becherovky Markéta Ťoková.

"V nedávné minulosti se investovaly velké finanční prostředky do modernizace výrobního závodu. Nová továrna je v provozu jen šest let a moderní sklady teprve dva roky, takže firma má vynikající podmínky pro budoucí dynamický rozvoj. Osobně se plánuji zaměřit na optimalizaci jednotlivých procesů ve výrobním závodě a zajištění nejvyšší kvality našich produktů v čele v Becherovkou Original," uvedl Bryzgal.

Prioritou by podle něj měl být i rozvoj muzea Becherovky v centru Karlových Varů. "Je to tradiční karlovarská atrakce pro turisty. Z důvodu velkého zájmu nově umožňujeme také unikátní zážitkovou prohlídku továrny," dodal.

Bryzgal se poslední dva roky v Becherovce věnoval zejména řízení systému kontroly kvality a integrovaného systému řízení ISO, technickému rozvoji výrobního závodu a realizaci investičních projektů.

V souvislosti s odchodem Vladimíra Darebníka přebírá pozici v představenstvu Jan Becher - Pernod Ricard obchodní ředitel Martin Pučalík, který ve společnosti pracuje již od roku 1998.

Likérka Jan Becher je součástí koncernu Pernod Ricard, druhého největšího výrobce destilátů a vína na světě. V současné době na českém trhu distribuuje kromě Becherovky Original více než 40 známých světových značek alkoholu. Patří mezi ně Ballantines, Jameson, Absolut, Havana Club, Beefeater a další. Ve finančním roce 2014/2015 vydělala Becherovka 157,3 milionu korun, o rok dříve to bylo 335 milionů korun.

Firma Jan Becher - Karlovarská Becherovka je společností s více než dvousetletou tradicí. Byla založena v roce 1807 rodinou Becherů, tehdy jako rodinný podnik. Becherovka byla roku 1922 zaregistrovaná jako ochranná známka.


Zdroj: ČTK, 24. 5. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 21:41