Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 25. 5. 2016

26. 5. 2016 | Agris

Plzeňský Prazdroj zřejmě začne hledat nového vlastníka. Kvůli obří pivovarnické fúzi

Evropská komise (EK) schválila plánované převzetí druhého největšího pivovaru na světě SABMiller jeho větším konkurentem Anheuser-Busch InBev. Podmínkou však je, že AB InBev prodá téměř všechny pivovarnické aktivity SABMilleru v Evropě, tedy zřejmě i Plzeňský Prazdroj, aby nově vzniklá skupina nedosáhla dominantního postavení na určitých trzích regionu, což by moho vést k růstu cen.

V další šarži mražených ryb chybí polovina obsahu masa

Stání zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v tržní síti zjistila a zakázala další šarži mraženého rybího výrobku z dovozu pro falšování obsahu masa. Jedná se o potravinu Pangasius - filety bez kůže, hmotnost 1000g s přidanou vodou - glazované.

Sněmovna stvrdila novelu, která omezí vydávání zemědělské půdy

Sněmovna dnes opakovaně schválila novelu zákona o Státním pozemkovém úřadu, která má omezit vydávání státní zemědělské půdy. Poslancům ji vrátil Senát s pozměňovacím návrhem, který měl kromě jiného zachovat možnost bezúplatného převodu státních pozemků obcím pro výstavbu bydlení.

Ministr zemědělství Marian Jurečka: Kupujte kvalitní české potraviny, podpoříte tím naše zemědělství

Ministr zemědělství vyzývá veřejnost, aby kupovala kvalitní české potraviny, například označené logem Klasa nebo Regionální potravina. Kontroly potravin jsou nyní intenzivnější. V letošním roce již inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) udělali o pět tisíc více kontrol než za stejné období loňského roku.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 26. 5. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 14:27