Hlavní obsah

Víkend slibuje letní teploty, ale také dusno a silné bouřky

Novinky, abe

Letní teploty, ale také dusno a silné bouřky nás čekají o posledním květnovém víkendu. Od příštího týdne se pak mírně ochladí a zaprší. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Čtvrteční den bude polojasný až oblačný, odpoledne se mohou ojediněle objevit bouřky a dešťové přeháňky. Teploměr ukáže 20 až 24 stupňů.

V pátek naměříme ráno 15 až 11 stupňů, odpoledne pak 21 až 25 stupňů. Obloha bude nejprve polojasná až oblačná, odpoledne pak oblačná až zatažená. Na většině území se objeví přeháňky, na 60 % území bouřky.

Víkend přinese letní teploty, ale také vysokou vlhkost, dusno, bouřky a silný vítr. „Může přijít krupobití nebo přívalové deště. Vítr bude dosahovat rychlosti mezi 75 a 80 kilometry v hodině,“ řekla Honsová.

Sobota bude oblačná, přechodně polojasná, v odpoledních hodinách přijdou  přeháňky a bouřky. Ráno naměříme 15 až 11 stupňů, odpoledne pak 24 až 28 stupňů.

V neděli se počasí nezmění, teploty zůstanou stejné jako v sobotu a také se objeví místy přeháňky nebo bouřky.

Pondělí bude oblačno až zataženo, na většině území s deštěm. Teploty mírně klesnou na 20 až 24 stupňů.

S přelomem května a června se ochladí na 18 až 22 stupňů. Obloha bude oblačná až zatažená, přechodně polojasná. Objeví se další přeháňky, podle Honsové tak letos Medard přijde s předstihem.

Výběr článků

Načítám