Souhrn událostí uplynulých dní – 27. – 29. 5. 2016

Falešné pesticidy zaplavují Evropu. Můžou ohrozit i zdraví

V Evropě včetně Česka roste černý trh s přípravky na ochranu rostlin. Podle odhadů je až dvacet procent pesticidů falšovaných. Nepodléhají tudíž kontrole a hrozí riziko, že na trhu objeví zdraví nebezpečné chemikálie.

Koní v Česku tryskem přibývá, nejvíc koňáků je v Praze

Na pastvinách i přírodních cestách protínajících Česko jsou stále více vidět jezdci na koních, což je jasným dokladem toho, že se jezdectví v republice daří, a to velmi dobře. Momentálně je v zemi chováno asi 85 tisíc koní, přičemž jejich počet se za uplynulé tři roky zvýšil o 5000.

Obrat obchodu s fair trade výrobky v Německu vzrostl o pětinu

V Německu roste zájem o výrobky prodávané v duchu fair trade, tedy s ohledem na podporu producentů v rozvojových zemích. Obrat tohoto segmentu trhu loni dosáhl 978 milionů eur (26,4 miliardy Kč), a meziročně se tak zvýšil asi o pětinu.

Pojišťovny vyplácejí zemědělcům škody z dubnových mrazů

Pojišťovny začaly vyplácet vinařům a pěstitelům ovoce peníze za škody, které jim způsobily silné dubnové mrazy. Celkem odhadují výplaty v řádu stovek milionů korun. Pojišťovny vyplácejí nejprve zálohy a takzvané totální škody. Nejvíce poškozeny byly vinná réva a ovoce.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info