Agris.cz - agrární portál

Likérka Granette & Starorežná loni zvýšila tržby na 1,36 mld Kč

31. 5. 2016 | ČTK

Společnost Granette & Starorežná Distilleries, druhý největší výrobce lihovin v zemi, loni zvýšila tržby včetně spotřební daně meziročně o 18 milionů korun na 1,36 miliardy korun. ČTK to dnes řekl generální ředitel likérky Pavel Kadlec. Výsledek hospodaření za rok 2015 vedení společnosti kvůli neukončenému auditu zatím nezveřejnilo.

Pozitivní vliv na loňské hospodaření likérky měly podle Kadlece inovace v nabídce lihovin. "Přišli jsme na trh s několika novinkami, některé stávající produkty jsme se zase pokusili zákazníkům ještě více zatraktivnit. Důležité bylo, že se obchodnímu oddělení podařilo rozšířit distribuci našich výrobků," uvedl Kadlec.

Společnost Granette & Starorežná v roce 2015 díky nové stáčecí lince zvýšila produktivitu práce. "Dalším pozitivním rozhodnutím a krokem společnosti bylo v roce 2015 rozšíření distribuce zahraničních značek. Pro letošní rok plánujeme obdobné kroky," dodal Kadlec.

Export se na tržbách likérky podílí zhruba deseti procenty, přičemž hlavním vývozní položkou je absinth. Společnost lihoviny vyváží do více než 20 zemí. Polovina exportu připadá na Slovensko. "Nejvíce se nyní zaměřujeme na země s velkým potenciálem, jako jsou Německo, Polsko či Anglie a USA. Nově rovněž míříme do Číny a na Ukrajinu," řekl Kadlec.

Společnost Granette & Starorežná Distilleries vznikla v roce 2011 sloučením společností Granette a Starorežná Prostějov. Roční produkce firmy činí zhruba 120.000 hektolitrů alkoholických nápojů. Do jejího výrobního portfolia patří více než sto produktů, například Stará myslivecká, Starorežná a Hanácká vodka. V roce 2012 firma dokončila přesun výroby likérů z Ústí nad Labem do Prostějova.


Zdroj: ČTK, 31. 5. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 01:07