Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 1.6. 2016

2. 6. 2016 | Agris

Falšovanému džemu chyběla třetina ovoce, řetězec Norma jej musí stáhnout

Stání zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila společnosti NORMA k.s., aby ze všech poboček řetězce Norma stáhla nevyhovující potravinu Sauerkirsche konfitüre extra (pozn.: višňový džem extra) v balení 860 g, s označením data minimální trvanlivosti do 11.06.2017, Vyrobeno pro NORMA,D-90257 Nürnberg, země původu: Německo.

Lesnické tendry 2017+ vyhlásí podnik Lesy České republiky v červnu

Pětileté tendry na lesnické činnosti prováděné od roku 2017 vyhlásí státní podnik Lesy České republiky v červnu. Parametry zadávací dokumentace lesnických zakázek představili 30. května v Hradci Králové zástupci podniku Lesy ČR obchodním partnerům i odborné veřejnosti lesnicko-dřevařského sektoru.

Začíná čas jahod. Ty české jsou lahodné a čerstvé. Ministerstvo zemědělství přichystalo nové podpory pro pěstitele jahod

Ministerstvo zemědělství letos nabídlo pěstitelům nové typy podpory na jahody pěstované v ekologickém zemědělství a v systému šetrnému k přírodě. Už loni zařadilo jahodník mezi citlivé komodity a ovocnářům na jeho pěstování přispělo částkou téměř 10 tisíc korun na hektar.

Zeman podepsal novelu, která omezí vydávání zemědělské půdy

Prezident Miloš Zeman dnes podepsal novelu zákona o Státním pozemkovém úřadu, která má omezit vydávání státní zemědělské půdy. Novela má také pozemkovému úřadu umožnit nakupovat a hospodařit s pozemky, jež bude potřebovat k pozemkovým úpravám nebo ke stavbě dálnic a přehrad.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 2. 6. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 18:31