Agris.cz - agrární portál

Heineken ČR letos podruhé změnil generálního ředitele

2. 6. 2016 | ČTK

Pivovarnická společnost Heineken ČR letos již podruhé změnila generálního ředitele. Zuzana Železníková ze zdravotních důvodů rezignovala, dnes ji vystřídal Nikolay Mladenov. Ten dosud vedl Heineken Zagorka v Bulharsku. O změně informovala společnost v tiskové zprávě. Železníková se stala ředitelkou letos v lednu.

"Stávající ředitelka Zuzana Železníková na svůj post rezignovala ze zdravotních důvodů a soustředí se na rekonvalescenci, po které bude pokračovat v kariéře ve skupině Heineken," uvedla firma. Mladenov se chce zaměřit na další rozvoj značek skupiny v ČR a na jejich export.

Mladenov nastoupil do Heinekenu v roce 2000, následujících osm let pracoval v odděleních prodeje a obchodního marketingu. Pak odešel do skupiny Diageo, do Heinekenu se vrátil v roce 2011, kdy nastoupil jako obchodní ředitel pro Bulharsko. Tamním generálním ředitelem se stal v roce 2013.

Železníková dříve ve skupině Heineken působila jako generální ředitelka v Libanonu a v Tunisku. Byla jednou ze tří generálních ředitelek ve firmě, zbytek nejvyšších postů v daných zemích zastávali muži. Svoji kariéru ve společnosti zahájila v roce 1996 na Slovensku, kde začínala jako manažerka prodeje, následně si prošla seniorskými pozicemi v obchodě, marketingu a distribuci.

Heineken ČR je tuzemskou trojkou na trhu s pivem. Patří do ní značky Heineken, Desperados, Krušovice, Zlatopramen, Starobrno, Březňák a nealkoholický Zlatopramen a Hostan.

Informace o loňských výsledcích hospodaření společnost zatím nezveřejnila. Předloni jí zisk vzrostl meziročně více než pětkrát na 73,5 milionu korun. Obrat klesl o 1,8 procenta na 3,16 miliardy korun, celkové tržby dosáhly více než 3,2 miliardy korun.


Zdroj: ČTK, 2. 6. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 03:12