Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 2. 6. 2016

3. 6. 2016 | Agris

Zvěř loni způsobila v lesích nejvyšší škody za třináct let

Škody způsobené divokou a přemnoženou zvěří na lesnickém majetku loni dosáhly zhruba 34 milionů korun. Meziročně to znamená nejen nárůst o zhruba čtvrtinu, ale i nejvyšší sumu od roku 2003.

ČR získala od Světové organizace pro zdraví zvířat (OIE) status země prosté klasického moru prasat

Česká republika se může nově pyšnit statusem země prosté klasického moru prasat. Oficiálně jej v závěru minulého týdne uznalo Světové shromáždění delegátů OIE v Paříži.

SVS zadržela zásilku zapáchajícího masa směřujícího do tržnice SAPA

Státní veterinární zpráva (SVS) zadržela při kontrole vozidla, zásobujícího prodejce a restaurace v pražské tržnici SAPA, celkem 170 kilogramů masa, vnitřností, krve a masných výrobků. Naměřená teplota masa byla mnohonásobně vyšší, než je povoleno, a produkty jevily smyslové změny.

Obchodů s potravinami ubývá, hlavně těch nejmenších

V Česku je celkem 15.294 obchodů s potravinami a smíšeným zbožím, od roku 2013 jejich počet klesl o čtyři procenta. Nejvíc ubylo malých prodejen. Snížil se i počet supermarketů, za poslední tři roky o 28. Naopak přibylo 19 hypermarketů. Vyplynulo to z posledního průzkumu společnosti Nielsen.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 3. 6. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 18:52