Agris.cz - agrární portál

V Kroměříži se už pojedenácté uskuteční zemědělská výstava

9. 6. 2016 | ČTK

Chovatelé hospodářských zvířat, prodejci zemědělské techniky a zástupci zpracovatelských a potravinářských firem se v sobotu 11. června představí na zemědělské výstavě v Kroměříži. Akce se zaměřuje na popularizaci, ale i na novinky v tomto oboru. Letos se uskuteční pojedenácté a opět v areálu firmy Navos v části Kroměříže Kotojedy. ČTK to dnes řekl předseda kroměřížské okresní agrární komory Jan Hašek.

"Cílem výstavy je snaha široké veřejnosti ukázat, kam naše zemědělství pokročilo a co můžeme lidem nabídnout. Zejména dětem z města chceme ukázat naše hospodářská zvířata, chovatelské úspěchy i moderní techniku, kterou používáme při práci na polích," uvedl Hašek. Lidé se mohou těšit na přehlídku skotu, prasat i koní a také na výstavu drobného hospodářského zvířectva, králíků a drůbeže. Celkem bude k vidění zhruba 200 zvířat.

Své služby budou na výstavě propagovat poradenské firmy. Produkty představí také šlechtitelské, semenářské a výzkumné podniky. Výrobce potravin budou zastupovat pekaři i mlékárenské společnosti. Výstavu doprovodí kulturní program, v němž vystoupí pěvecký soubor Moravan a skupina Jamtour. Areál bude otevřený od 08:30 do 17:00, vstup na akci je volný. Pořadatelé tradičně očekávají několik tisíc návštěvníků.

Dlouholetá tradice zemědělských výstav na Kroměřížsku sahá do 19. století, první se konala na statku v Kvasicích v roce 1858. Na začátku minulého století výstavy hostila Květná zahrada v Kroměříži. Poslední se před několikaletým přerušením uskutečnila v kvasickém zámeckém parku v roce 1984. Novodobá historie výstav začala v roce 1996, od té doby se konají každé dva roky.


Zdroj: ČTK, 9. 6. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 07:30