Agris.cz - agrární portál

Unikátní projekt Nákup z farmy se rozšiřuje o novou službu

10. 6. 2016 | ASZ

Projekt „Nákup z farmy“, díky kterému využívají spotřebitelé z Prahy a Středních Čech, ale i Hradecka, Pardubicka, Liberecka a Ústecka od jara letošního roku unikátní možnost nákupu kompletního portfolia čerstvých farmářských produktů od pevně vymezeného okruhu ověřených dodavatelů, se rozšiřuje o novou službu. Na přání zákazníků bude počínaje dnešním dnem předem objednané zboží doručováno kromě stálých prodejních zastávek, kterých je aktuálně 1700, v rámci Prahy přímo na adresu objednatele.

Mléčné výrobky, vyzrálé hovězí a uzeniny v bio kvalitě, vepřové maso a uzeniny z klasického chovu, farmářská kuřata, vejce, zelenina, za studena lisovaný stolní olej, farmářský chléb a pivo – to je sortiment „farmářského tržiště na kolech“, který je již třetí měsíc k dispozici několika desítkám tisíc spotřebitelů.

A v čem spočívá jeho unikátnost? V propojení výroby od prvotních surovin po konečný produkt a přímého prodeje zákazníkům, přičemž celého procesu se účastní 14 ověřených farmářů a zpracovatelů, jejichž výrobky musí splňovat nejpřísnější kritéria kvality. To znamená, že všechny potraviny z „Nákupu z farmy“ jsou prosty jakýchkoliv přídatných látek, chemických barviv či konzervantů, veškerá produkce je založena na tradičních postupech a technologiích.

„Nejsme žádní překupníci ani velkoobchodníci, ale čeští farmáři a zpracovatelé, rodinné firmy, které ručí za kvalitu svých výrobků vlastním jménem. A dle zájmu spotřebitelů o naši novou službu je znát, že dávají právě kvalitním potravinám s jasnou garancí původu čím dál větší přednost,“ říká jeden z autorů projektu, farmář Tomáš Němec, jehož  Němcova selská mlékárna Radonice je garantem a provozovatelem „Nákupu z farmy“.

A jak bude služba rozšířená o doručení na adresu zákazníka v rámci Prahy (prozatím půjde o rozvoz do 15 městských částí – viz přiložená mapka) fungovat? V e-shopu si stačí vybrat požadovaný farmářský nákup, který prodejní dodávka doručí na zvolené místo jeden den v týdnu v čas stanovený zákazníkem. Více na www.nakupzfarmy.cz.

Kontakt:

Šárka Gorgoňová, tel.: 604 849 294, e-mail: sarka.gorgonova@seznam.cz

Ing. Stanislav Němec, MBA, tel. 602 217 209, e-mail: s.nemec@farmes.cz


Zdroj: ASZ, 10. 6. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 06:13