Agris.cz - agrární portál

Cider F. H. Prager má čtyři medaile ze soutěže ve Velké Británii

15. 6. 2016 | ČTK

Kladenský cider společnosti F. H. Prager má tři bronzové medaile z mezinárodní soutěže ve Velké Británii International Cider Challenge 2016, dostal je za Cider 10, Cider 12 a Cider & Med. Zlatou medaili pak má F. H. Prager za design etiket, a to za celý set svých výrobků. ČTK o tom informovala mluvčí společnosti Eva Samšuková.

Tento nízkoalkoholický nápoj je oblíbený právě hlavně v zemích západní Evropy, vyrábí se kvašením jablečného moštu.

Dvě bronzové medaile získala z tuzemska také společnost Polabský Mošt za cidery Magnetic Apple Original a Višňový a medaili získal i cider Smiling Dog Václava Slouky z Hranic u Aše.

"Zlatá medaile z Londýna je něco, co jsem si ještě před pár lety nedokázal představit. Je to pro mě důkaz, že místní cider kultura se dostala na evropský vrchol, a i když zde chyběla staletá tradice ve výrobě ciderů, tak náš cider obstál v té nejpovolanější v konkurenci," uvedl spolumajitel společnosti Ondřej Frunc.

V tuzemsku vyrábí cider například také Cidrerie Kliment ve Všenorech u Prahy nebo společnost Polabský mošt v Zásmukách na Kolínsku pod značkou Cidre magnetic apple. V ČR také od loňského roku prodává nápoj společnost Heineken pod značkou Strongbow.


Zdroj: ČTK, 15. 6. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 03:38